Hotel Op Diek Texel - Texel
Hotel Op Diek Texel
Boek direct bij ons en ontvang 5% korting.

Texel

Historisch dorp Den Hoorn

Boek je een kamer in Hotel Op Diek, dan verblijf je in het zuidelijke puntje van Texel. Natuurlijk pak je een dagje strand mee. Op de fiets ben je er in tien minuten. In het ruige duingebied liggen veel historische ‘pareltjes’ verscholen. De grote vloedpalen markeren onze vroegere eilandgrens. Je komt ze her en der tegen, tijdens een wandeling over schelpenpaden en zandweggetjes. Wij weten uit ervaring: vaak kom je hier geen mens tegen. Een clubje grazende Hooglanders trouwens wel. Ze voelen zich heer en meester in de duinen, dus ga er met een boogje omheen! Houd je je blik op de horizon, dan zie je - met een beetje geluk - een koppeltje wilde paarden.

 

Ook een markant gezicht: de bunker bij Paal 9. Duik het donkere gangetje in, om vervolgens de duinen af te speuren door een breed kijkgat. De Duitsers bouwden het gevaarte, om snel de vijand te spotten. Dichter bij huis – in het Walvisvaarders Huisje aan de Herenstraat – ga je terug in de tijd. Achter een statig geveltje ontdek je een interieur uit de 18e eeuw. Krakende vloeren, een schouw vol tegeltjes; dat werk! De eigenaren slapen nog in de bedstee. Bijna alles is in originele staat, dus een tv, computer of inductieplaat zijn er taboe. Op gezette tijden kun je zelf een kijkje nemen.

 

Heb je strand, duinen en Den Hoorn verkend? Ga op avontuur! Texel heeft je genoeg te bieden.  

  • natuurexcursies
  • golfbaan
  • theater optredens
  • leuke winkelstraatjes
  • musea
  • ambachtsbedrijven waar de deur open staat.
  • en meer…

 

Voor actuele activiteiten bekijk je de Texel Agenda. Of surf naar de onderstaande sites voor meer informatie.

 

www.texel.net
www.npduinenvantexel.nl
www.ecomare.nl
www.texelagenda.nl

Historisch dorpje Den Hoorn Texel
FaLang translation system by Faboba

Beoordelingen van gasten

Hotel Op Diek

Overnachten in een sfeervol hotel op Texel waar je geniet van het eilandleven. Heerlijk ontspannen na een dagje strand, fietsen of wandelen in een hotel met karakter. Boek je kamer rechtsreeks en ontvang 5% korting.

 

Tel. (0222) 319 262
E-mail:

Facebook Google + Nieuwsbrief