360

Boek direct bij ons met 5% korting.
Vul bij Couponcode in: hotelopdiek

Texel

Historisch dorp Den Hoorn

Boek je een kamer in Hotel Op Diek, dan verblijf je in het zuidelijke puntje van Texel. Natuurlijk pak je een dagje strand mee. Op de fiets ben je er in tien minuten. In het ruige duingebied liggen veel historische ‘pareltjes’ verscholen. De grote vloedpalen markeren onze vroegere eilandgrens. Je komt ze her en der tegen, tijdens een wandeling over schelpenpaden en zandweggetjes. Wij weten uit ervaring: vaak kom je hier geen mens tegen. Een clubje grazende Hooglanders trouwens wel. Ze voelen zich heer en meester in de duinen, dus ga er met een boogje omheen! Houd je je blik op de horizon, dan zie je - met een beetje geluk - een koppeltje wilde paarden.

 

Ook een markant gezicht: de bunker bij Paal 9. Duik het donkere gangetje in, om vervolgens de duinen af te speuren door een breed kijkgat. De Duitsers bouwden het gevaarte, om snel de vijand te spotten. Dichter bij huis – in het Walvisvaarders Huisje aan de Herenstraat – ga je terug in de tijd. Achter een statig geveltje ontdek je een interieur uit de 18e eeuw. Krakende vloeren, een schouw vol tegeltjes; dat werk! De eigenaren slapen nog in de bedstee. Bijna alles is in originele staat, dus een tv, computer of inductieplaat zijn er taboe. Op gezette tijden kun je zelf een kijkje nemen.

 

Heb je strand, duinen en Den Hoorn verkend? Ga op avontuur! Texel heeft je genoeg te bieden.  

  • natuurexcursies
  • golfbaan
  • theater optredens
  • leuke winkelstraatjes
  • musea
  • ambachtsbedrijven waar de deur open staat.
  • en meer…

 

Voor actuele activiteiten bekijk je de Texel Agenda. Of surf naar de onderstaande sites voor meer informatie.

 

www.texel.net
www.npduinenvantexel.nl
www.ecomare.nl
www.texelagenda.nl

Historisch dorpje Den Hoorn Texel
 

Beoordelingen van gasten

Danielle

20 september 2016

3 nachten hebben we in dit heerlijke hotel doorgebracht. Kamers zijn zeer schoon en hebben een moderne uitstraling. Het is ontbijt is uitgebreid en vers!

Het personeel is zeer vriendelijk. Dit was voor ons de eerste keer op Texel, maar we komen zeker terug en dan boeken we zeer zeker weer dit hotel! Van ons niks meer dan lof!

Bron: Zoover


 
Volg ons:facebooktwittergoogleNieuwsbrief

 

Tel. (0222) 319 262
E-mail:

Facebook Google + Nieuwsbrief